Pokličite nas: 031 265 491

Hernija diska

Zelo veliko ljudi se sooča s to poškodbo. Pri večini ni tako huda, da disk operirajo, kar pa pomeni, da morajo ljudje živeti z določeno bolečino.

Hernija diska

Kako pride do poškodbe oz. zdrsa medvretenčne ploščice?

Od drugega vratnega vretenca naprej imamo med vsakim vretencem želatinasto strukturo, ki jo imenujemo disk. Njegova funkcija je, da blaži pritiske in tresljaje na vretenca. Z leti se te strukture tanjšajo in sušijo, ker izgubljajo vodo.

Hernija diska

Ko so sile prevelike, da bi diski to zdržali, zdrsnejo iz svojega položaja in začno pritiskati na živce, ki zraven njih izvirajo iz hrbtenjače. Ta nenehen pritisk pa draži živce, kar povzroča bolečino. Disk lahko utesni tudi hrbtenjačni kanal in tako pritiska na samo hrbtenjačo.

Verjetno se sprašujete kakšna je povezava med hernijo diska v ledvenem delu in prvim vratnim vretencem. Ko se atlas premakne iz pravilne lege, se v ledvenem delu hrbtenice naredi kompenzacija. Kar pomeni, da se zadnje ledveno in prvo križno vretence malce stisneta na eni strani. In to je začetek večje možnosti, da v prihodnosti pride pri vas do hernije diska. Ko naredite čuden gib, ali rotacijo hrbtenice v malo čudnem položaju, ali kaj težkega dvignete, povečate silo na disk in ta zdrsne ven.

Hernija diska

In kako si lahko pomagate če imate hernijo diska?

Študija je pokazala, da se lahko po nastavitvi atlasa disk povleče nazaj med vretenca. Zakaj je to možno? Ker se zgodi obratna situacija, kot pred nastankom hernije diska ( ali protruzije diska). Ko se atlas z AtlaPROfilax ®metodo naravna nazaj v pravilno lego, to pomeni, da ni več potrebe po kompenzaciji, ki jo ustvari ledveni del hrbtenice. Medvretenčni prostori se sprostijo, kar omogoči disku, da se lahko namesti nazaj v prvoten položaj. Seveda je odstotek izboljšanja odvisen od tega, kako velika je hernija in koliko časa že pritiska na živec.

Hernija diska pred in po uporabi AtlasPROfilax metode

Naša statistika je sledeča:

Študija prebivalcev: 584 ljudi. Čas študije : 2 leti. Bolniki niso jemali drugih zdravil, ki bi lahko vplivali na študijo. V vsakem primeru je bila uporabljena je MRI preiskava z sagitalnimi in aksialnimi posnetki z rednimi pregledi (3-6m) na dobo 2 let. Bolniki so imeli kronične težave vsaj 2 leti pred uporabo AtlasPROfilax® terapije. Statistični podatki ne vključujejo primerov z ledveno hernijo diska z posteriorno protruzijo na medulo, v katerem bolniki ne poročajo o bistvenem izboljšanju.

Bolečina povezana z lumbalno hernio diska Reabsorbcija lumbalne hernie diska Bolečina povezana z vratno (cervikalno) hernio diska

Izvedba: Bsmart

© 2024 AtlasPROfilax