Pokličite nas: 031 265 491

Migrena

Migrena

Migrena je oblika glavobola, katerega izvor lahko v grobem razdelimo na dve področji- to sta cirkulacija in hormoni.

Cirkulacijska migrena nastane kadarkoli. Za nastanek so lahko krivi kakšni sprožilci ( vonj, svetloba, hrup) po navadi pa je vzrok v nihanju količine krvi v vaših možganih. Ko se vam spremeni količina krvi v vaših možganskih žilah to izzove cirkulacijsko migreno. Na cirkulacijo pa vpliva več stvari. Napete in zategnjene mišice ramenskega obroča, ki pritiskajo na vratne žile. In seveda premaknjeno prvo vratno vretence, ki stisne žile in onemogoči normalen prehod krvi v možgane. In je hkrati tudi vzrok za zategnjene in napete vratne mišice.

Hormonska migrena prizadene predvsem ženske, saj je povezana z mesečnim ciklusom. Pogosto se pojavi pred ali med ovulacijo ali pred menstruacijo. Nastane takrat, ko se v telesu zamenja koncentracija hormonov.

V možganih imamo center za hormone, ki je epifiza. Ta žleza je glavna šefica, ki nadzira hormone ( oz. njihove žleze). Če ne dobi dovolj kisika in hrane (torej če ni dobre cirkulacije po možganih) ne dela dobro. In posledica je, da ostale žleze delajo malo po svoje. Med temi žlezami so tudi jajčniki. Zato ob padcu/povečanju koncentracije hormonov (estrogeni, progesteron) ni pravilne komunikacije med epifizo on jajčniki, rezultat tega pa je hormonska migrena. Hormon serotonin povzroča v možganih krčenje majhnih žilic, ko se pa žilice ponovno razširijo to čutite kot utripajoče bolečine v glavi. Velikokrat pa izzvenijo ob vstopu ženske v menopavzo.

Pogosto se ob migreni pojavijo še simptomi kot so slabost, bruhanje, preobčutljivost na hrup in svetlobo. Nekateri imajo tudi avro.

Kaj lahko storimo? Kot sem že omenila zgoraj lahko premaknjen atlas pritiska na vertebralne arterije in s tem vpliva na slabšo cirkulacijo možganov. In vpliva na to, da se zakrčijo in zategnejo mišice ramenskega obroča. Prav tako pritiska na živce in povzroči nevrološki deficit. Z AtlasPROfilax ® metodo, ki je popolnoma naravna in varna, postavimo atlas nazaj v pravilno lego in s tem sprostimo žile, mišice in živce. Posledično se izboljša cirkulacija možganov in prepreči se nihanje količine krvi po žilah in epifiza je optimalno preskrbljena s kisikom. V 2-4 mesecih, ko se hormoni ponovno postavijo v ravnovesje, pa se poslovijo tudi vaše migrene.

Izvedba: Bsmart

© 2024 AtlasPROfilax