Pokličite nas: 031 265 491

Slaba drža

Slaba drža

Skoraj vsi se držimo grdo. Imamo povešena in zgrbljena ramena, glava nam leze naprej, na vratu imamo grbo… Ko se usedemo, se dva krat usedemo. Tako pravijo strokovnjaki, ko se usedeš in potem spustiš še trebušne mišice malo nižje, da se hrbtenica zaobli.

Vendar je težava ta, da se ne moremo lepo držati če ne mislimo na to. Ko se spomnimo, se malo poravnamo in vztrajamo nekaj časa. Ko pa se osredotočimo na delo in se ne opominjamo več na držo, pa zlezemo nazaj v prvotno stanje. Dolgotrajne posledice so nastanek skolioze, izravnana ledvena in vratna lordoza, grba na vratu, bolečine v hrbtenici…

Vam povem zakaj se grdo držite? Kar se ne morete drugače. To je vaš naraven položaj. Zato vas začno boleti mišice, ko se držite vzravnano, ker to ni njihova naravna lega. Zakaj je tako? Atlas je premaknjen iz svoje pravilne lege (to se zgodi, kadar prvo vratno vretence in lobanja ne tvorita ujemajočega se sklepa). Kar pomeni, da glava, ki bi morala lepo ležati v sklepu, tega ne naredi. Ker ne more. In zato začne lesti naprej, posledično se deformira vratna hrbtenica, zgrbijo se ramena in zakrčijo se mišice po celotni hrbtenici. To je za mišice sedaj naravno. Ob prisiljeni drži, da sedite vzravnano pa mišicam to ni všeč in začnejo boleti.

Tako smo razrešili uganko zakaj imamo sabo držo. Sedaj pa povem kako lahko slabo držo spremenite v lepo držo. Tako da odstranite vzrok. To pa je atlas v nepravilnem položaju. Ko se atlas s popolnoma varno in naravno metodo AtlasPROfilax® namesti nazaj v pravilno lego, to omogoči glavi, da se lepo “usede” v sklep, ki ga tvori z prvim vratnim vretencem. To pomeni da je teža glave na hrbtenici in ne na mišicah. Zaradi tega se sedaj avtomatsko držimo bolj pokonci. In to je sedaj telesu naraven položaj. Zopet se v telesu vzpostavi statika in dinamika, ki je normalna in bi morala biti že cel čas takšna. Zato se lahko usedete, namestite za mizo in pričnete z delom. In vaše telo bo ostalo v tem položaju, ker mu je to sedaj naravno. Ne boste se več zalotili, da lezete naprej, da ste zgrbljeni za računalnikom in da je vaša hrbtenica čisto okrogla.

Slaba drža

Pred zdravljenjem / Po terapiji ( Cortesia S. Heel )

Slaba drža

Pred in po terapiji (Cortesía Dra. Laguna)

Slaba drža

Pred in po terapiji (Cortesía Dra. Laguna)

Slaba drža

Pred in po terapijo (fotografije Cortesía de S. Heel).

Slaba drža

Pred in po terapiji za AtlasPROfilax® (fotografije Cortesía de S. Heel).

Izvedba: Bsmart

© 2024 AtlasPROfilax